Yhteenveto Irlannin matkasta

Kävimme kesälomalla Irlannissa koko perheen voimin. Matkaseuranamme olivat Saku ja Henna, katsotaan saako Saku jotain blogiin reissusta. Koska en tuolla teknologian takapajulassa päässyt blogittamaan reaaliajassa, niin laitetaan nyt sitten kerralla matkan kohokohdat luettavaksenne. Enemmän kuvista kiinnostuneet voivat suoraan hypätä kuvagalleriaan osoitteessa http://mikkolevo.com/valokuvat/irlanti2007/.

Lensimme Ryanairilla Tampereelta Dubliniin maanantaina 27.8.07. Jo edellisenä iltana päästiin jännittämään, että lähdetäänkö lainkaan reissuun kun Reeta kehitti jostain itselleen hurjat vatsakivut. Tuli ihan mieleen Costa Rican reissulle lähtö 2004 (linkki). Lopulta vatsakivut kiusasivat ensimmäiset kolme päivää ja erityisesti iltaisin Reeta oli aika kurjassa kunnossa.

Olimme jo valmiiksi varanneet majoitukset koko reissulle, lasten kanssa emme halunneet ottaa riskejä tältä osin, koska elokuu on kuitenkin tuolla päin maailmaa vilkkain lomakuukausi. Ensimmäiset neljä yötä vietimme B&B majoituksessa, sitten yhden yön hotellissa ja viimeiset kaksi yötä huoneistohotellissa. Ihan vinkkinä muille lapsiperheille sanottakoon, että ainakin meille huoneistohotelli ruuanlaittomahdollisuudella oli ehdottomasti kokonaisuutena helpoin majoitusmuoto. Saatiin tehtyä lapsille juuri oman maun mukaista ruokaa ja varsinaista luksusta oli se, että samanaikaisesti oli lapsille tilaa leikkiä ja toiselle aikuiselle mahdollista vetäytyä hetkeksi omiin oloihin. Lasten kanssa yhteen huoneeseen majoittuminen ja pelkästään ravintolassa ruokaileminen ei ainakaan meidän perheessämme ollut toimiva ratkaisu. Tiedämmepä sitten ensi kerralla tämänkin. Voimme todellakin lämmöllä suositella majapaikkaamme Dublinin keskustan eteläpuolella Sandyfordissa: Premier Apartments Dublin Sandyford. Läheltä löytyy ruokakauppa, tavallinen ostoskeskus (osittain vielä rakenteilla) sekä Euroopan suurin ostoskeskus Dundrum Town Centre. Aivan majapaikan vierestä lähtee LUAS raitiovaunuyhteys Dublinin keskustaan. Kaupungin sykkeestä nauttivan kannattaa kuitenkin miettiä muita vaihtoehtoja.

Olimme vuokranneet koko reissun ajaksi auton Hertziltä. Vasemmanpuoleinen liikenne sujui yllättävän helposti ja loppuviikosta asiaan ei tarvinnut juuri kiinnittää huomiota. Ensimmäinen ajovirhekin tuli vasta kotiinpaluun jälkeen, kun lähdin kotipihalta tyytyväisenä pitkin vasentakaistaa. Matkareittimme oli majoituspaikkojen osalta seuraava: Dublin – Athlone (1 yö) – Galway (3 yötä) – Limerick (1 yö) – Dublin (2 yötä). Tämän lisäksi sitten teimme erilaisia päiväretkiä moniin paikkoihin. Maininnan arvoisia päiväkohteita olivat ainakin Connemara, Aran saarista suurin Inish M?ɬ?r, Burren (ml. Cliffs of Moher ja Aillwee Cave), Bunratty Castle sekä Dublin Zoo (erityisesti African Plains alue).

Irlannissa on erikuntoisia linnoja vähintäänkin riittävästi, me tutustuimme oikeastaan vain kolmeen linnaan paremmin. Ensimmäisenä tutustuimme Athlonen linnaan, jossa ei kovasta hinnasta huolimatta päässyt juurikaan tutustumaan itse linnaan vaan sinne oli rakennettu turistien ”iloksi” äärimmäisen tylsä diaesityksiin ja vahanukkeihin perustuva näyttely. Lasten kanssa ehdottoman huono kohde, kun pitää istua paikallaan ja kuunnella englanninkielistä nauhoitetta. Toisena tutustuimme Aughnanure Castleen Galwayn pohjoispuolella. Linnan kaikkiin osiin pääsi tutustumaan ja linnaa oli entisöity hyvällä maulla. Bonuksena linnan pihalla oli paljon tilaa lapsille juosta ja leikkiä, oikein suositeltava kohde pienempään linnaan tutustumiseksi. Kolmantena tutustuimme Shannonin ja Limerickin välillä olevaan Bunratty Castleen, joka olikin edellistä selkeästi isompi linna. Myös Bunratty Castle oli hyvässä kunnossa, mutta ison tien varressa sijaitsevana aika ruuhkainen. Linnan yhteyteen oli rakennettu pieni kylä, jossa esiteltiin vanhaa irlantilaista asumista. Todella mielenkiintoinen kohde, jossa myös lapset viihtyvät. Kaiken kaikkiaan linnat olivat ainakin meidän lapsista hyvin mielenkiintoisia, mutta ahtaat ja jyrkät portaat muodostivat aikamoisia haasteita välillä.

Kotiinpaluun aika oli sitten lopulta seitsemän Irlannissa vietetyn yön jälkeen. Tai oikeastaan kuuden ja puolen yön, koska paluulento Tampereelle lähti niin aikaisin, että jouduimme heräämään jo neljältä ehtiäksemme kentälle ajoissa. Olimme optimoineet niin hienosti että majoituksemme oli Dublinin eteläpuolella eli täysin päinvastaisella suunnalla kuin lentokenttä.

Tämän merkinnän alussa olikin jo linkki valokuviin. Kuvia tuli otettua suunnilleen 350, joista parhaimmat olen poiminut näytille. Matkassa mukana oli digijärkkäri varusteineen sekä digipokkari, mutta läppäri sekä kuvatankki jäivät kotiin tavaramäärän rajoittamiseksi. Muistikortteja oli mukana yhteensä 3,5 gigatavua, ehkä hieman liian vähän (olisikohan se kuvatankki sittenkin mahtunut mukaan…). Objektiivivalikoima oli hieman rajoittunut (20-35mm/2.8 ja 50mm/1.8), koska juuri ennen reissua myin vajaa pari vuotta sitten ostamani Canon 17-85mm objektiivin. Pidemmälle polttovälille olisi ollut käyttöä, mutta kohtuullisesti pärjättiin olemassa olevillakin tai sehän jää jokaisen katsojan erikseen arvioitavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

81 − 76 =