Uusi tietokone tilauksessa

Malttamattomuus on vallannut mielen, kun odottelen uutta tietokonetta saapuvaksi. Nykyiselle tietokoneelle tuli ikää täyteen kolme vuotta ja vaikka se pääosin riittääkin tarpeisiini, niin päätin kuitenkin hankkia uuden tietokoneen. Uuden koneen hankkimiseen ei sinällään liittyisi mitään dramatiikkaa, mutta nyt ollaankin vaihtamassa PC:stä Mac:iin. Koneen käyttö kotona on viimeiset kaksi vuotta keskittynyt pelkästään netin käyttöön, opiskeludokumenttien tekemiseen ja kuvankäsittelyyn. Nämä tarpeet pystyy täyttämään varmasti sekä PC:llä että Mac:llä, mutta kuvankäsittelyssä Mac taitaa kuitenkin vetää pidemmän korren. Valintani osui lopulta 20 tuumaisella näytöllä varustettuun iMac-koneeseen. Alla olevassa kuvassa se on keskimmäinen, muiden mallien ollessa 17 ja 24 tuumaisella näytöllä.

Olipa kerrankin hyötyä siitäkin, että harrastaa opiskelua näin töiden ohella, koska pääsin hyödyntämään Applen opiskelijahintoja. Sain koneen ohella ostaa vanhan mallisen iPod Nanon 2Gt:n muistilla hintaan 25 euroa (normaalisti 160 euroa) ja Aperture 1.5 softan 129 eurolla (normaalisti 319 euroa). Itse koneestakin valittuine laajennuksineen sain 6% alennuksen.

Merkittävä tekijä Mac:n valinnassa oli juuri edellä mainittu Aperture-ohjelmisto. Kyseessä on käytännössä yhdistetty digikuvien hallintaan ja käsittelyyn tarkoitettu sovellus. Vain erikoisempia kuvankäsittelytoimenpiteitä varten on tarpeen käyttää varsinaisia kuvankäsittelyohjelmia (esim. Photoshop tai GIMP).

Nyt vaan odotellaan koneen saapumista kotiovelle. Arvioitu lähetyspäivämäärä Kiinasta on koneelle 5.10. ja siihen sitten kuljetus Suomeen vielä päälle. Eli käytännössä pari viikkoa joutuu malttamaan. Aperturen osalta menee ilmeisesti muutama päivä pidempään, koska uusi versio on juuri julkaistu. iPodissa menee sitten vieläkin kauemmin, kun päätin ottaa siihen ilmaisen kaiverruksen. Kaiverrusta valitessani päästin vapaaksi pienen sisäisen nörttini. Kaiverrukseksi tulee Bill Gatesin kiistanalainen lausunto ”640k of memory should be enough for anybody.” vuodelta 1981. Jälkeenpäin Gates on kyllä kiistänyt koskaan sanoneensa mitään tuollaista, mutta päätin silti valita sen. Hupaisaahan tässä on jo pelkästään se, että iPodissani on yli 50 kertaa enemmän keskusmuistia.

2 thoughts on “Uusi tietokone tilauksessa

  1. saq

    Mitenkäs se Oblivionin pelailu sujuu Macillä? Siihenhän sitä kotikonettakin vissiin on pääasiassa käytetty… 🙂

  2. Mikko

    Ei sitä Oblivionia ole kyllä kesäloman jälkeen pelattu paria kertaa enempää, sitä ennen tosiaan kyllä aika reilusti. Ja onhan uusiin Intel-prosessoria käyttäviin Mac-koneisiin asennettavissa Windows XP tai Vista käyttöjärjestelmä. Netistä lukemieni testien mukaan Oblivionin pitäisi itseasiassa toimia jopa paremmin uudella iMacilla, kuin nykyisellä koneellani. Eli nou hätä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + = 12