Sukututkimusta

Maunu Tavast


Sain yhteydenoton sukunimikaimaltani Helsingistä ja päätin hiukan kaivella isoisäni edesmenneen serkun Pentti Levon tekemiä sukututkimusaineistoja sekä googlata tutkimuksesta löytyviä nimiä. Törmäsinkin Pentin erääseen haastatteluun, jossa sukumme historian kaukaisimmat hetket olikin mukavasti tiivistetty:

Sairaslomallaan ennen niin vikkeläliikkeinen Pentti Levo on opetellut kävelemään hitaasti hengästymättä ja tehnyt sukututkimusta. Siinä hän on päässyt jo 1200-luvulle.

”Sukujuurista löytyy muun muassa Maunu Tavast, pari kolme marsalkkaa sekä Sigismundin kannattaja Mikael Olavinpoika Munck, joka myöhemmin aateloitiin ja lopuksi vuonna 1599 mestattiin Turussa”, Suomen vanhimpiin suomalaisiin sukuihin kuuluva Pentti Levo kertoo.

Tunnetuista sukujuurista on peräisin myös vaimoni, joka on suoraan alenevassa polvessa sukua Kalevalan syntyyn suuresti vaikuttaneelle Simana Sissoselle. Sääli vain, että viranomaiset tekivät aikanaan kovin huonoa työtä eivätkä löytäneet Simanan jälkeläisiä selvittäessään erästä kuolinpesää. Tämän vuoksi Simanan kotitalo Sissolan Pirtti päätyi ensin Ilomantsin kunnan ja lopulta Museoviraston haltuun.

Kaiken tämän jälkeen on vain ihmeteltävä, miten Itella taaskin on hukannut kutsumme Linnan juhliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 1