Sennheiser HD 555 -kuulokkeiden parantelu

Sennheiser-HD555-vs-HD595

Olen puolisen vuotta käyttänyt Sennheiser HD 555 -kuulokkeita ja ollut niihin oikein tyytyväinen. Aikaisemmat kuulokkeeni ovat olleet erilaisia budjettiluokan laitteita, joten vertailukohdat ovat olleet uusille kuulokkeille hyvinkin edullisia. Aikani kuluksi surffailin netissä ja törmäsin tekstiin, jossa oli vertailtu HD 555 -kuulokkeita merkittävästi kalliimpiin HD 595 -kuulokkeisiin. Kirjoittajan yllätykseksi paljastui, että kuulokkeiden ainoa ero olikin edullisempaan malliin lisätty vaahtomuovin palanen, joka heikentää matalien äänien toistoa. Avaamalla kummastakin korvakupista kolme ruuvia pääsee tuon vaahtomuovin poistamaan ja ”päivitettyä” kuulokkeensa ilmaiseksi.

converting-sennheiser-hd555-into-sennheiser-hd595-1300965001

Katsottuani vielä opastusvideon ryhdyin toimeen omien kuulokkeideni parissa. Oikea puoli meni yllätyksittä ja kun kokeilin kuulokkeita ns. eriparisena, niin ero oli ihan omin korvin kuultavissa. Matalat äänet olivat aavistuksen tukevammat ja muutenkin ääni oli mielestäni ”siistimpi” verrattuna vasempaan puoleen.

Vasemman puolen avattuani pääsin todistamaan tehtaan laaduntarkkailun puutteita ja löysin syyn em. kuunteluhavainnolleni. Kaiutinelementti oli irti rungosta ja paikallaan vain puristuneena. Tämän seurauksena elementin kalvo oli kovempaa kuunneltaessa liikkuessaan ottanut kiinni runkoon ja se oli aiheuttanut säröä ääneen. Kalvossa ja elementille menevässä johdossa oli myös pienet jäljet tämän asennusvirheen vuoksi. Poistin vaahtomuovin palan, korjasin elementin asennuksen ja kokosin kuulokkeen. Sitä seuranneessa koekuuntelussa oli huomattava parannus aikaisempaan. Jälkikäteen on tietenkin vaikea arvioida mikä on muutoksen ja mikä korjauksen ansiota, mutta pääasia on, että kuulokkeet toimivat nyt niin hyvin kuin ne voivat. Lisäksi sisäinen insinöörini on nyt tyytyväinen voidessaan ajatella, että olen itse tekemällä parantanut tuotetta.

555595

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 28 = 34