Rukka Armadillo ajohousut

Kun hyvä tarjous osuu kohdalla, niin eihän sitä malta eikä usein kannatakaan ohittaa. Tällä kertaa tarjouksen kohteena oli Rukka Armadillo housut. Aiemmat MP-Asun housut olivatkin jo melkoisen surkeassa kunnossa, kun kankaat olivat rikki ja vetoketjut aivan loppu. Alunperin oli ajatuksissa ajaa vanhoilla housuilla ja uudella Rukka Armax -takilla vielä tämä kausi, mutta kun matkasuunnitelmat Norjan reissun osalta saivat vihreää valoa oleellisilta suunnilta, niin päätin aikaistaa housujen hankintaa matkakohteen ollessa kuuluisa epävakaisista keleistä. Eikä poistuvasta mallista pyydetty edullinen hinta nyt ainakaan haitannut päätöstä. Ostin housut T. Hirvoselta Oulusta ja kauppa Matkahuollon kautta tapahtui todella nopeasti. Voin lämpimästi suositella.

Olin housuja jo sovitellut MP11-messuilla, joten tiesin mitä odottaa. Siitäkin huolimatta housujen täydellisen onnistunut malli sai hymyn kasvoille. MP-Asun puvuissa suojat olivat suunnilleen siellä päin, mutta Rukan asuissa kaikki suojat ovat juuri oikeissa kohdissa. Hyvän mallin ansiosta puku on voitu tehdä istuvammaksi ja sen ansiosta suojat pysynevät onnettomuudenkin sattuessa paikoillaan. Toivottavasti ei tarvitse kuitenkaan testata, vaikka käyttäjäkokemukset ovatkin vakuuttavia. Mukava bonus on muuten se, että nyt kun on takki ja housut ns. yhteensopivaa paria, niin voi tarvittaessa liittää ne toisiinsa vetoketjulla ja siten vähentää vetoa selkään. Saattaa minun tapauksessani tehdä pitkän ajokauden päistä huomattavasti lämpimämmät.

MP-Asun puvulla tuli ajettua lähes 18000 km kolmen kauden aikana matkaenduroilla, jota ei kyllä minusta voi pitää erityisen hyvänä saavutuksena puvulle. Tälle uudelle Rukan puvulle asetan tavoitteeksi 6 kautta, jolloin kautta kohden hinta tulee lähes samaksi kuin MP-Asun puvulla.

2 thoughts on “Rukka Armadillo ajohousut

  1. Ola

    Pistänpä pääni pantiksi, että kesän ensimmäisillä lämpimillä keleillä huomaat halvan ja kalliin ajoasun eron. Vaikka puku ei 6 kautta kestäisikään niin jo pelkästään siitä mukavuudesta voi jo maksaakin pikkuisen. Siinä missä halvemmat asut on melkoisia umpioita niin XCR- yms. laminoidut-Goretexit hengittää ihan oikeastikin. Tokihan niissäkin kuuma tulee.

    Itsellänikin on Armadillo -housut, tosin Kushitanin takin kanssa. Erinomainen hankinta kyllä.

    Itseasiassa housut lähtevät takuukeikalle pintakäsittelynä olevan Cool tms. -pinnoitteen alettua punertamaan siellä sun täällä. Rukka pyysi saada housut itselleen tutkittavaksi jo aikaa sitten, mutta ole ehtinyt/muistanut asiaa hoitaa. Kuulemma vastaavia keisejä on ollut muutamia muutaman vuoden vanhoissa housuissa ja olisi korjattu tuoreemmissa. Rukka on vaihdellut viallisia mukisematta uusiin, joten valmistajan takuu tuntuu pelaavan oikeastikin.

  2. Mikko Levo

    Kylläpä olitkin oikeassa, ero on valtava. Eroa on niin paljon, että hiukankin koleammalla kelillä tulee melkein kylmä. Johtunee siitä, ettei kolmikerroksisessa Gore-Texissä ole laminoidun rakenteen vuoksi eristäviä ilmakerroksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + 1 =