Palveluntarjojalla tökkii

Bluehost sucks

Olen käyttänyt Bluehost.com palveluntarjoajaa jo useamman vuoden, mutta viime aikoina olen törmännyt yhä useammin ongelmiin palvelutason kanssa. Sivustoillani on vaivaiset 50 kävijää päivässä, mutta siitä huolimatta ylitän minulle allokoitua palvelinkapasiteettia jatkuvasti. Tästä johtuen sivusto on ollut alhaalla tai hyvin hidas. Muillakin tuntuu olevan haasteita Bluehostin kanssa.

Otin eilen käyttöön Hypercache nimisen pluginin tähän WordPress-pohjaiseen blogiini. Käytännössä plugin tekee sivuista ensimmäisellä lukukerralla staattiset kopiot, jolloin seuraava kävijä saa sivun välimuistista juurikaan palvelinta kuormittamatta. Vaikuttaisi siltä, että jonkin verran apua tästä on, mutta seuraan tilannetta vielä.

Haasteiden taustalla on käsittääkseni kaksi asiaa:

  1. WordPress on ilmeisen resurssisyöppö, johtuen sisällön dynaamisesta käsittelystä ja koodikaan ei ilmeisesti oli täysin optimoitua.
  2. Bluehost.com on ottanut käyttöön ns. CPU throttling teknologian, joka estää yhtä sivustoa viemästä jaetun palvelimen kaikkia resursseja. Sinällään hyvä idea, mutta vaikuttaa siltä että ovat laittaneet rajat turhan tiukalle asiakkaan kannalta. Heidän kannaltaanhan tiukat rajat mahdollistavat suuremman asiakasmäärän palvelimisen yhdellä palvelimella.

Jos Hypercache ei ratkaise ongelmia ja/tai tyytymättömyyteni Bluehost.comin palveluun ei korjaudu, niin edessä on uuden palveluntarjoajan etsiminen. Saa suositella, jos omaat hyviä kokemuksia usean domainin ratkaisuista. Media Temple vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta ilmeisestikin heillä on haasteita nykyisen Grid-ratkaisun kanssa ja vasta ensi vuodeksi viivästynyt Cluster-ratkaisu on oikeasti toimiva.

6 thoughts on “Palveluntarjojalla tökkii

  1. jussi

    Pidin wp-blogiani omalla Mac Mini -palvelimella pari vuotta, kunnes kyllästyin hitaaseen yhteyteen.

    Nyt blogini on ollut Kapsi.fi:n palvelimella viikon. Valitsin sen, koska moni kaverini kehui sitä varauksetta, ja hintaa sille tulee vaivaiset 30e/vuosi.

  2. Mikko

    Kiitos vinkistä jussi, http://kapsi.fi/ on varmastikin hyvä, mutta hieman alimitoitettu tarpeisiini. Tarvetta on nimittäin kymmenen domainin hostaamiseen (näitä on ns. kertynyt sukuun). Toinen mielenkiintoinen tuon MediaTemplen lisäksi on kotimainen http://www.louhi.fi/ ja heidän jälleenmyntipakettinsa. Sillä saisi näppärästi eroteltua sivustot toisistaan kunnolla erilleen. Toisaalta samaan hintaan saisi MediaTempleltä jo virtuaalipalvelimen hallintatyökaluilla…

  3. TinKE

    Itse samaa pohtiessani päädyin ostamaan kokonaan oman virtuaaliserverin vpslinkistä. 30$/kk jolla saa kolme ip:tä, riittävästi muistia ajaa melkeinpä mitä vaan !java-softaa, hyvä supportti ja toimiva verkko. Toki vaatii omaa innostusta pitää serveriä pystyssä, mutta johonkin se nörtti-innostus on purettava… 🙂

    Oma proxyserveri jenkkilässä on osoittautunut aina välillä varsin mukavaksi laitteeksi 🙂

  4. jussi

    Ok, kymmenen domainin hostaamisesta voi jo maksaakin vähän enemmän. 🙂 Muutamalle pienimuotoiselle domainille Kapsi on varmasti kilpailukykyisimmästä päästä. Pieneksi palveluntarjoajaksi Kapsilla on yllättävän hyvin palveluita, mm. Ruby on rails.

  5. Mikko Levo

    Sen verran huomasin että VPSLink tarjoa lisähintaan CPanelia tai Pleskiä, joilla ilmeisesti hallitsee useita domaineja jopa niin tehokkaasti, että voisin myydä/tarjota kapasiteettia kavereillekin helposti vaarantamatta muita saitteja.Onko näistä kokemuksia? MediaTemple näyttää tarjoavan tuon Pleskin virtuaalikoneelle.

    En edes tullut ajatelleeksi tuota proxy-serveri hommaa, mutta sehän avaisi ihan uudenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää internetin tarjontaa. Silloin toki pitää hieman seurailla tarkemmin kaistan käyttöä.

    Kun ei noista virtuaalikoneista ole juuri kokemusta, niin minkälaisilla spekseillä oleva riittäisi noin suunnilleen ja mikä noista nykyisistä Linux-distroista oikeasti on mielekäs ylläpidettävä?

  6. TinKE

    Itselläni on VPSLinkissä käytössä Debian, mutta minulla ei ole CPanelia / Pleskiä, vaan olen itse rakentanut palvelut ja erilliset virtualdomainit.

    Ainakin tuo VPS:n Link-4 XEN:llä riittää hyvin muutaman domainin wordpress + smtp ja IMAP käyttöön. OpenVZ on ronkeli muistin suhteen (siinä ei ole SWAPpia lainkaan), joten siinä muistin määrän kanssa on oltava tarkka.

    Distro onkin sitten makuasia. Koska minulla on *nux osaamista, pidän Debianista koska sen peruasennuksesta on rönsyt karsittu, se on erittäin vakaa, siihen saa kohtuuhyvin valmiita paketteja. Tosin paketit päivittyvät maltillisesti, joten aivan uusimpia featureita ei debianin valmiista paketeista kannata toivoa. En suosittelisi ensimmäiseksi linux-serveriksi.

    Ubuntu on Debianin päälle rakennettu, ja siinä on perusasennuksen päälle tehty ”kimalletta ja koristetta” käyttöä ja käyttöönottoa helpottamaan. Ubuntu päivittyy useammin ja uudemmilla ohjelmaversioilla kuin itse Debian. Linux työasemana käytän itse Ubuntua, toimii hyvin. Serveriversiota en ole käyttänyt, mutta varmasti hyvä vaihtoehto ja paljon opastusta verkosta saatavilla.

    Centos olisi sitten vaihtoehto jos Red Hat:n kanssa yhteensopivuus on jostain syystä tärkeä (lähinnä kaupalliset sovellukset tulee mieleen) tai muuten on tottunut Red HAtin käyttäjä entuudestaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

79 + = 87