N810 asennus Dominatoriin

Olen nyt muutaman kerran käyttänyt Nokian N810:aa navigaattorina moottoripyöräillessä. Aiemmin se on ollut sijoitettuna tankkilaukkuun/karttataskuun, mutta sieltä sitä on ollut kovin vaikea katsella ajaessa. Päätin kokeilla miten onnistuisin ilman rahallisia panostuksia saamaan N810:n mukana tulleen autotelineen kiinnitettyä pyörään.

Ensimmäiseksi mietin autotelineen kiinnittämistä ruuveilla mittariston yläpuolelle, mutta en kuitenkaan löytänyt hyvää paikkaa ja toisaalta halusin välttää muovien turhaa rei’ittämistä. Seuraavaksi aloin miettiä tankoon tehtävää kiinnistystä ja intensiivisen varaston penkomisen jälkeen löysinkin kasan osia, joista uskoin saavani kiinnityksen aikaiseksi. Lopulta kiinnitykseen tuli käytettyä osia mm. polkupyörän turvaistuimen kiinnityksistä ja tokihan myös nippusiteillekin löytyi käyttöä. Oheisista kuvista voi ihailla tulosta.

Kävin sitten asennuksen jälkeen pienellä koeajolenkillä ja hyvin näytti teline toimivan niin hiekalla kuin moottoritielläkin. Pitää seurata miten kestävyys riittää kun lähdetään ajamaan epätasaisella alustalla kovaa. Ehkä pitää vielä vaihtaa muoveja metalliksi, mutta katsotaan sitä sitten. Vielä pitää miettiä, että miten ihmeessä sitä saisi laitteen suojattua vedeltä ja erityisesti sorateillä pölyltä. Kokeilin jo Minigrip-pussia, mutta ainakaan tällä erää tulos ei ollut tyydyttävä. Ideoita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

57 − = 50