Metsästyskausi pian alkamassa

Kuten Helsingin Sanomatkin meitä hienovaraisesti muistuttaa, niin metsästysvuosi 2010-2011 alkaa pian eli 1.8.2010.

Uuteen peuran- ja hirvenmetsästyskauteen olen valmistautunut varusteita päivittämällä. Viime kausi meni laina-aseella, mutta tähän kauteen lähdetäänkin oman aseen kanssa. Tähtäimeksi tuli käytetyn aseen mukana Aimpoint 7000SC, joka on Kettulän Erän tiheäkasvuisiin hirvenmetsästysmaastoihin oikein oivallinen. Peurakytikselle siitä ei oikein taida olla, joten pitää miettiä vaihtoehtoja siltä osin. Isällä taitaa olla yksi Zos ylimääräisenä, mutta niin toisaalta olisi kokonainen asekin lainattavaksi kunnollisella Meoptan kiikarilla. Eli ihan pakkoa ei ole tälle kaudelle keksiä peurakiikaria omaan aseeseen.

Toinen merkittävä hankinta on Halti Lompolo metsästysasu, joka löytyi Halti Outletista 100 eurolla. Suositushinta puvulle on lähes 300 euroa ja käytännössä pukua on saanut liikkeistä 199 eurolla. Ihan asiallinen diili siis. Viime kaudella käytössä ollut Jenkkiarmeijan ECWCS-vaatejärjestelmän kuoriasu oli aivan liian äänekäs vakavasti otettavaan metsästykseen, vaikka muuten upea asu onkin. Toki hieman huumoria riitti siitä, että asu oli Desert Camo, joka ei suomalaiseen metsään erityisen hyvin maastoudu 🙂

Merkittävin panostus metsästykseen meidän perheessä on kuitenkin tehty ihan toisella saralla. Kesäkuun 27. päivä meille muutti 8-viikkoinen karkeakarvaisen mäyräkoiran pentu, joka sai nimekseen Sissi. Tavoitteena on kouluttaa siitä metsästyskoira peuran ajometsästykseen ja ehkä myös jänisjahtiin. Luolapuolen osalta ihan niin suurta mielenkiintoa ei ole, mutta katsotaan mihin tässä vielä päädytään. Metsästyskoiran myötä myös Reeta on nyt suorittamassa metsästäjätutkintoa, jotta ymmärtää paremmin mitä koiralta niissä tehtävissä vaaditaan. Koirasta myöhemmin lisää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 + 1 =