Matkalla motoristiksi

Autohankinnan tiimellyksessä on alkanut kutkuttamaan myös moottoripyörän hankkiminen, onhan siitä jo haaveiltu 16-vuotiaasta saakka. Projekti vaan on astetta raskaampi auton hankintaan verrattuna, koska olen ajokorttini ajanut siihen aikaan kun A-kirjainta ei korttiin saanut enää lahjana.

Kun vaimolta tuli punaisen valon sijaan moottoripyörähankinnalle keltaista valoa (eli siis miehen logiikalla melkein vihreää), ilmoittauduin ajokouluun moottoripyöräkorttia suorittamaan. Niin pitkällä jo ollaan, että kirjalliset on suoritettu ja ajotunneistakin puolet on jo takana. Kolmen yön päästä olisi sitten viimeinen ajokerta ja ajokoe heti perään. Hieman jännittää kun ajokertoja tulee vain neljä ennen ajokoetta ja hieman yllättäen moottoripyörän hallinta poikkeaakin aika paljon mopon tai crossipyörän hallitsemisesta. Varsinainen ajokoe ei varmaankaan ole se vaikeampi osuus vaan sitä edeltävä käsittelykoe, jossa pitää ihan oikeasti pystyä hallitsemaan pyörää erilaisissa tilanteissa.

Sen verran itsevarmalla asenteella kuitenkin olen liikenteessä, että moottoripyöräkin on katsottuna jo valmiiksi vaikka kortin saamisesta ei ole takeita. Ylihuomenna tulee pyörä odottamaan pihaan ja toivottavasti inssi todellakin menee läpi, ettei pyörän tarvitse Juhannuksen yli vain seistä parkissa.

Tulossa on kuvan mukainen Honda NX650 ”Dominator” pyörä, jolle on ikää kertynyt jo vuodesta 1993 asti. Tänään pääsin pyörään tutustumaan ihan kunnolla ja lupaavalta vaikuttaa teknisen kunnon osalta, vaikka onhan tuolla jo maapallo kierretty kilometrien perusteella ja toista kierrostakin jo hieman aloiteltu. Tarkempia tietoja pyörästä löytyy täältä, vaikka kyseessä ei sama yksilö olekaan (tosin hyviä rakentelu ideoita tuolta kyllä löytyy).

Kuten arvata saattaa niin sairaanhoitajan puolisona ei tarvitse edes kuvitella ajavansa moottoripyörää puutteellisella varustuksella, joten silläkin saralla riittää hankittavaa. Nyt on jo matkaan tarttunut Arai Chaser -kypärä ja TCX Airtech -ajosaappaat. Hankintalistalla on vielä ajopuku ja -käsineet. Ajopuvun osalta vahvimmat vaihtoehdot ovat MP-Asun Sportivo ja Sweepin One. Hintaeroa puvuilla ei juurikaan ole, joten siitäkään ei ole suureksi avuksi valintaa tehdessä. Ajohanskojen osalta olen jo ymmärtänyt, että yksillä hanskoilla ei selviä mitenkään vaan pitää olla erikseen viileän ja lämpimän kelin hanskat. Hyvän oloisia ja kohtuuhintaisia hanskoja löytyi ainakin Sweepilta (Fighter ja Raintech).

Pitääkähän peukkuja inssiajon suhteen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 + 3 =