Mac OS X peruskurssilla

Vaikka olen tietokoneita käyttänytkin jo yli 20 vuotta, niin Applen tuotteiden osalta käyttökokemukseni ovat rajoittuneet kaikkinensa vajaaseen tuntiin. Jotta en olisi uuden koneen kanssa ihan sormi suussa, niin osallistuin kaksipäiväiselle Mac OS X peruskurssille. Kurssin järjesti fiMUG ?¢‚Ǩ‚Äú Finnish Macintosh User Group ry eli Suomen Macintosh käyttäjien yhdistys ja kurssin kouluttajana toimi Hannu Koponen. Puitteet koulutukselle Helsingin tekniikan alan oppilaitoksen AV-viestinnän yksikön tiloissa olivat varsin hyvät. Käytössä oli luokallinen eri-ikäisiä Mac-koneita PowerMac G4:stä uudehkoon iMac:iin.

Heltech AV-viestintä

Kurssilla istuminen ei varmasti mennyt hukkaan, mutta yllättävän paljon pystyin hyödyntämää aikaisempaa kokemustani Linuxista, HP-UX:stä ja jopa Windowsista. Unix-varianttien kanssa hankitun kokemuksen hyödyntämisen mahdollisuus oli kyllä odotettavissakin, koska nykyinen OS X perustuu kuitenkin merkittävässä määrin FreeBSD Unix-varianttiin.

Nyt on siis takana 12 tuntia intensiivistä Macin käyttöä ja vielä yksinappisella hiirellä. Aika hyvin sitä parin päivän aikana sopeutuu pois Windowsista, onneksi. Jo ensimmäisen kurssipäivän jälkeen piti oikein keskittyä Windowsin käyttöön kotona.

Yhden pienen ongelman jo kyllä havaitsin Macin kanssa, tämän blogin päivittäminen Macin Safari-selaimen kanssa ei onnistu kuin ainoastaan muotoiluttomassa tekstimuodossa. Kuvien, linkkien ja muotoilujen käsittely ei toimi lainkaan. Tämäkin kirjaus on tehty siitä syystä Netscape-selaimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =