Lontoossa, 2. päivä

Hyvin nukutun yön jälkeen oli taas aika lähteä tutustumaan Lontoon ihmeisiin. Aloitimme tuttuun tapaan aamupalalla, mutta nyt tähtäimessä oli perinteinen englantilainen aamupala. Sellaisen löytäminen sunnuntaiaamuna olikin yllättävän haasteellinen homma, kun emme olleet valmiita maksamaan siitä hotellin pyytämää 16 punnan hintaa. Päivän aikana oli käydä tutustumassa ainakin British Museumiin, joten lähdimme etsimään aamupalaakin sieltä suunnata. Lopulta olimme haravoineet tunnin verran Oxford Streetin ympäristöä ja löysimme lounasbaarin, joka tarjoili myös aamupalaa.

Puhelinkoppi

Etsintä oli päättynyt ja saimme lopultakin pekonia, makkaraa, papuja, paahtoleipää ja yllättäen myös ranskanperunoita. Ei mikään kulinaristinen nautinto, mutta nälkä lähti ja maku oli kelvollinen. Seuraavaksi suuntasimme British Museumiin, jossa ajatuksemme oli käydä ensisijaisesti tutustumassa Egypti-näyttelyyn. Lopulta tuli katseltua Pantheonin-marmoritkin ja kaikkea muuta sekalaista. Kyllä tässä museossa pari-kolme päivää menisi ihan helposti.

Patsas

Olimme yllätävän nopealla aikataululla nähneet mielestämme riittävästi, joten päätimme mennä vielä National Galleryyn katselemaan maailmankuuluiden taiteilijoiden töitä. Nyt on nähty ainakin seuraavien taiteilijoiden töitä: Van Gogh, Da Vinci, Cesanne, Monet, Renoir ja Picasso. Pikaisen tutustumisen jälkeen päätimme suunnata hotellille päin ja etsiä taas ruokaa. Päädyimme erääseen pihviravintolaan ja nautimme loistavista annoksista. Matkalla hotellille kävimme taas ostoksilla ja minä ostin mm. Reetalle upean Espritin käsilaukun. Illalla jalat olivat taas aivan kuolleet ja unen päästä oli todella helppo saada kiinni. Huomenna onkin sitten viimeinen päivä Lontoossa ja aika lähteä kotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 + 6 =