Kyseenalaista verkkokauppaa

Otsavalaisimen ostaminen ei ollutkaan ihan niin sujuva prosessi kuin olisi kuvitellut. Aikani vaihtoehtoisia kauppoja netistä surffailtuani, päätin laittaa tilauksen sisään Starlex-verkkokauppaan. Tuotesivuillaan kun komeasti mainostivat tuotetta olevan heti saatavilla, niin odotin tietenkin toimituksen olevan nopea, varsinkin kun tuote maksettiin nettipankista tilaushetkellä. Kuuden päivän odotuksen jälkeen lähestyin kauppaa sähköpostilla, kun ei mitään ollut kuulunut ja tilauksen seurantakin näytti statukseksi ”maksettu”. Vastaus tulikin aika pian ja oli vähintäänkin yllättävä. Tuotetta ei ole voitu toimittaa, koska sen saatavuudessa maahantuojalta on ollut viivettä. Siis mitä hittoa? Heti saatavilla olevaa tuotetta tilataan maahantuojalta!

Joka tapauksessa tuote luvattiin laittaa postiin seuraavana päivänä eli perjantaina. Sehän tarkoittaisi sitä, että toimitus venyisi yli viikonlopun. Sinnikkäästi perjantain odottelin tietoa tilauksen lähettämisestä, mutta sitä ei koskaan tullut. Eikä muuten vaihtunut status tilauksenseurannassakaan. Laitoin sitten lauantaina meiliä, että mikä mahtaa olla tilanne ja sain vastauksen, että perjantaina meni postiin. Maanantaille asti sitten odottelin, josko saisin Postin lähetystunnuksen, jotta vältyn pakettikortin aiheuttamalta yhden päivän lisäviiveeltä. Kun sitä ei alkanut kuulua, niin laitoin taas sähköpostia ja sainkin pian paluupostissa lähetystunnuksen. Iltapäivällä paketti sitten saapui noudettavaksi lähipostiin, joten sitä kautta siis kotiin.

Postissa minua odottikin paketti, jonka avasin samoin tein. Paketista kuuluva kolina herätti heti pahat epäilykset, mutta tällä kertaa onneksi turhaan. Fenixin pakkauksessa oli jostain syystä valonhajotin siten, että se pääsi heilumaan ja kolisemaan. Kaikki oli joka tapauksessa ehjää ja valaisin sellainen kuin pitikin.

Hiukan kuitenkin jäi kaivelemaan se, että tuotteen saatavuus oli ihan jotain muuta kuin oli luvattu eikä sitä mitenkään pahoiteltu asiallisesta huomautuksestani huolimatta, viivästymisestä ei ilmoitettu mitenkään, tilauksenseuranta ei toiminut (tilaukseni status on edelleenkin ”maksettu”) eikä Postin lähetystunnusta ei toimitettu oma-aloitteisesti. Ainoa pahoittelu koski sitä, että maahantuojan toimituskyky oli huono. Kaupan oman toiminnan puutteet eivät ilmeisesti kauppiaan mielestä olleet pahoittelun arvoisia ja kokemaani huonoa palvelua ei koettu tarpeelliseksi millään tavalla huomioida. Erilaisiakin kokemuksia olen saanut ja niistä seuraavassa artikkelissa.

One thought on “Kyseenalaista verkkokauppaa

  1. Päivitysilmoitus: Hyvin hoidettua verkkokauppaa | Takapiha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

34 + = 41