Koeajo: Seat Alhambra

Tällä kerralla koeajoon päätyi Seat Alhambra 2.0 TDI DPF CR 140 4WD (7H) Style 7-paikkaisena (hinta ilman varusteita 42700 €). Suomeksi sanottuna autossa oli siis 2.0 litrainen 140 hevosvoimainen diesel-moottori, manuaalivaihteisto, neliveto sekä parempi varustetaso. Lisävarusteena autossa oli äänentoistolaitteeseen integroitu navigaattori (SEAT Media System 2.2), Bluetooth, pysäköintiavustin ja -tutkat, sähköiset liukuovet ja takaluukku sekä pieni joukko muita varusteita.

Autohan on lähes täysin sama kuin Volkswagen Sharan, mutta Seatin logoilla. Varusteluissa on jotain eroja merkkien välillä, mutta ei merkittävässä määrin. Lisäksi Volkswagenina on tarjolla vain diesel-moottoreita, kun Seatina saa myös bensakoneella. Suurin ero löytyy kuitenkin hintalapun kohdalta, sillä vastaava auto Volkkarina maksaa ilman varusteita 50000 € eli lähes 7500 € enemmän kuin Seat.

Ensimmäiseksi autossa huomio kiinnittyy valtaviin sisätiloihin, erityisesti takakontissa tilaa on todella paljon. Eikä takapenkin jalkatiloistakaan löydy valittamista. Toisaalta kyllä 4,85 metriseltä autolta tilaa odottaakin. Touraniin verrattuna kolmas penkkirivi on ihan oikeasti käyttökelpoinen, jopa pienikokoinen aikuinen viihtyy siellä lyhyita matkoja. Sisätilat ovat kaiken kaikkiaan miellyttävän oloiset ja näköiset, mitään tarpeettoman erikoisia ratkaisuja ei ole lähdetty keksimään. Erityistä ihastusta lapsiperheessä aiheuttivat takapenkin liukuovet, jotka koeajoautossa olivat sähköiset. Myös sähköinen takaluukku vaikutti näppärältä.

Yhdistetty äänentoistolaite/navigaattori on käytettävyydeltään ihan OK, mutta ei missään nimessä parhaimmasta päästä. Käyttöliittymä on hämmentävä yhdistelmä kosketusnäyttöä, fyysisiä painikkeita ja kieritettäviä nappuloita. Avain kuin joku olisi keksinyt ihan viime hetkillä lisätä laitteeseen kosketusnäytön. Moni toiminto sujuikin parhaiten ilman kosketusnäytön käyttöä. iPhonen liittäminen Bluetoothilla onnistuu helposti ja kaikki toiminnot puheluista musiikin toistamiseen langattomasti ovat loogisia käyttää. Sama laite löytyy Volkswagenista mallinimellä RNS315 ja Skodasta mallinimellä Amundsen+.

Ajettavuus on Alhambrassa kunnossa ja kaikenlaisilla alustoilla matkanteko on miellyttävää. Pitkä akseliväli rauhoittaa auton käytöstä mukavasti ja ajaminen ei vaadi muutenkaan kuljettajalta tarpeettomia toimenpiteitä. Moottoritiellä suunta pysyy hienosti ja varsinkin tila-autoksi auto on peräti hiljainen.

Suurimmat murheet koeajetun auton kanssa liittyvän moottoriin ja vaihteistoon. Nelivetoisen Alhambran omamassa on karvan verran alle 2 tonnia, joten 140 hevosvoimainen moottori on maantieajossa mielestäni alimittainen. Tämä näkyy hyvin myös suorituskykyarvoissa (0-100 km/h 11,4 s). Käytännössä vaihdetta saa vaihdella melkoisen tiuhaan ja manuaalivaihteiston kanssa se alkoi automaattiin tottunutta ärsyttämään aikalailla. Itsellä on harkinnassa autosta 2.0 TSI moottorilla ja DSG-vaihteistolla varustettu viisipaikkainen versio (38990 €), joten siinä on nämä asiat laitettu kuntoon.

Alhambran kompastuskiveksi taitaa kuitenkin muodostua hinnoittelu, erityisesti lisävarusteiden hinnoittelu yhdistettynä heikkoon vakiovarusteiden tasoon. Ruksailtuani hinnastosta Xenon-valot, navigaattorin ja jos jonkinlaista varustelun moderniksi saavaa pakettia, niin hinta olikin jo pompannut noin 49000 euroon. Se on näillä näkymin selvästi ajateltua enemmän.

Seuraavaksi koeajoon ovat tulossa Skoda Superb Combi ja Toyota Avensis. Sen jälkeen taitaa olla päätöksen paikka autonvalinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

48 + = 50