Kesän moottoripyöräilyistä

Alkaa kesän suunnitelmat vähitellen hahmottua ja taas näyttäisi olevan tulossa moottoripyöräilyn kannalta hieno kesä. Viime kesänä hankkimani BMW R1150GS Adventure tuntui heti kauden alettua juuri niin hyvältä kuin syksyltä muistelin, joten nyt innolla odotan pääseväni keräämään kilometrejä lisää sen kanssa.

Kesä alkaa 1.6. käynnistyvällä Euroopan-turneella, kun lähdemme Sakun kanssa lautalla Tallinnaan ja takaisin tulemme 11 päivän päästä toistaiseksi tuntematonta reittiä. Viime vuoden Norjan-reissu oli ilmiselvästi ylisuunniteltu, kun mutkan tarkkuudella tehdyt suunnitelmat piti vajaan yhden päivän verran. Tällä kertaa kokeillaan toista ääripäätä ja suunnitelmat rajoittuvat vain siihen, että varattuna on menomatkan lauttaliput. Toki olemme etukäteen hiukan miettineet millaista reissua olemme tavoittelemassa ja keränneet mielenkiintoisia paikkoja listaksi. Näiden pohjalta sitten rakennetaan lennossa juuri sen päivän fiilisten mukainen reissu. En olisi yllättynyt jos kotiinpalu tapahtuisi Ruotsin kautta, koska edestakaisin ajaminen tuntuu hiukan luotaantyöntävältä ajatukselta. Arvioitu kilometrikertymä tälle reissulle on noin 4000 km.

Muita suunnitelmia tälle kesälle on jo alustavasti tehty mm. edellisen pyöräni ostaneen isäni kanssa. Näissäkin suunnitelmissa Baltia on esiintynyt, joten alkukesän isolla reissulla ei liene suurempaa tarvetta jäädä Viroon pyörimään kun kerran sinne ollaan hetikohta palaamassa pitkän viikonlopun merkeissä. Mielenkiinnolla odotan myös päästäänkö veljien kanssa ajelemaan, kun heillä molemmilla on tarkoituksena A-kortti saada hankittua toukokuun aikana. Moottoripyöräily vaikuttaa olevan tarttuvaa, kun olen itsekin jo useammankin ihmisen innostanut parin viime vuoden aikana.

Järjestettyihin ajotapahtumiin tai -koulutuksiin en tänä kesänä ole ilmoittautunut, joten niiden osalta taitaa tulla hiljainen kesä. Eiköhän tätä kuitenkin tule paikattua omilla retkillä ja erilaisiin pienempiin kimppa-ajeluihin osallistumalla. Mittariin on tarkoitus saada tällä kaudella kasaan yli 10000 km ja alkukevään kilometrikertymän sekä Euroopan-turneen suunnitelmien perusteella se vaikuttaa hyvinkin realistiselta tavoitteelta. Ja tulihan viime kaudellakin jo pitkälti yli 9000 km kasaan ja silloin kipeä selkä rajoitti hyvin tehokkaasti ajeluita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 63 = 73