Käyttökatko ohi

Palveluntarjoajani Tengun.net kärsi ilmeisen vakavasta käyttökatkosta tässä menneinä päivinä, koska kaikki palvelut vahingoittuivat tai ne jouduttiin rakentamaan uudestaan. Hurjimmalta kuulosti minusta se, että jopa asiakastietokanta tuhoutui täysin.

Minun osaltani tapaus tarkoitti mikkolevo.com ja takapiha.org domainien täydellistä käyttökatkoa myös sähköpostin osalta. Onneksi käytössä on vain postien edelleenlähettäminen Gmail.com palveluun, koska kaikki Tengunin järjestelmissä olleet sähköpostilaatikot tuhoutuivat. Osana järjestelmien palauttamista jouduin tekemään myös aika reilusti käsityötä mm. luomaan kaikki sähköpostilaatikot uudestaan ja palauttamaan MySQL-tietokannat blogille ja gallerialle.

Nyt vaikuttaisi homma olevan taas kunnossa, mutta kyllä aika pahasti harmittaa. Palvelu ei ole kallista, vain $2 kuukaudessa sisältäen paljon toimintoja ja 500 Mt levytilaa, mutta varmistukset ja palautumissuunnitelmat pitäisi mielestäni silti olla aika paljon paremmin hoidettuina. Ehdotuksia hinta-laatusuhteeltaan hyvistä palvelintilantarjoajista otetaan siis vastaan. Vaatimuksena ainakin PHP ja MySQL, SSH-yhteys olisi plussaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 1 = 7