Kauden avaus Rukalla

Takana on neljän päivän ajalta laskettelua Rukalla työmatkan ohessa, laskutunteja on kertynyt päivittäin 3-4. Rinteet ovat olleet loistavassa kunnossa ja laskuseurakin on ollut loistavaa. Toki vielä tässä vaiheessa kautta vasta osa rinteistä ja hisseistä on avoinnna, mm. kaikki mustat rinteet ovat vielä suljettuna kumpareikkoa lukuunottamatta.

Koskaan aikaisemmin ei ole hiihtokausi lähtenyt käyntiin näin hyvällä tavalla, jo ensimmäisestä laskusta alkaen pääsin juonesta kiinni. Tällä kertaa kesätauko ei ollutkaan ihan täysin kadottanut tuntumaa, vaan on kuin keskelle laskukautta olisi tullut vain hieman pidempi tauko. Vauhtia on tämän myötä riittänyt alusta asti ja varmaan koskaan en ole laskenut näin vauhdikkaasti, ainakaan näin aikaisessa vaiheessa kautta. Nyt vain pitää huolehtia nousujohteisesta kaudesta mm. Levin ja Alppien merkeissä, toki vahvistettuna muutamilla keikoilla mm. Espoon Chamonixiin. Ehkäpä joku pitkä viikonloppu tai joulun välipäiviin ajoittuva reissu mahtuu vielä talven ohjelmaan.

Erityisen mukavaa on ollut nyt havaita aiempaa uusien muotopohjallisten aikaansaama parempi monojen sopivuus jalkaan, tämän myötä myös laskeminen on saanut ihan uusia ulottuvuuksia. Pystyn keskittymään ihan erilailla käännösten tekemiseen ja tekniikan hiomiseen, kun ei tarvitse kärsiä jalkaterän kivuista. Kaikki merkit ovat ilmassa, että tiedossa voisi olla paras laskukausi toistaiseksi.

Huomenna vielä yksi kokonainen laskupäivä Rukalla ja illaksi kotiin sinivalkoisin siivin.

ps. Kiitos kysymästä, after-ski on myös ollut oikein laadukasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + = 14