iMac viimeinkin käytössä

Eilen se sitten tapahtui, eli iMac saapui viimeinkin. Käyttökokemusta on nyt kertynyt vuorokauden verran ja mukavaa on ollut. Aperturea olen vasta vähän ehtinyt testata, mutta lupaavalta vaikuttaa sekin vaikka paljon opettelemista sen kanssa on varmasti vielä tiedossa. Muutkin ohjelmat on jo melkein asenneltu, mutta vielä on paljon tekemistä mm. tiedostojen siirtämisen merkeissä. Osaamattomuuttani tai laiskuuttani en ole saanut PC:tä ja iMacia juttelemaan verkossa keskenään, joten ulkoisen kovalevyn varassa hoitelen tiedostojen siirtoa.

Tarkoitus on siis siirtyä PC:stä kokonaan, joten kohta on myynnissä asiallinen Oblivionia asiallisesti pyörittävä kone. Reeta ei vielä uskaltanut ottaa riskiä opintoihinsa liittyvän kehittämistehtävän suhteen ja ”ilmoitti” PC:n pysyvän paikallaan kunnes kehittämistehtävä on valmis ja hyväksytty. Siihen asti iMac saa asua keittiön ruokapöydällä. Onneksi ostettiin kesällä uusi isompi pöytä niin ei ole ahdasta ;).

Huonojakin ominaisuuksia olen jo löytänyt, esim. kaikki USB-portit ovat koneen takana. Kävinkin tänään ostamassa Verkkokaupasta Fuj:tech:n 4-porttisen USB 2.0 hubin hintaan 14.90 €. Ihan asiallisen oloinen ja mukavan pienikin. Bonuksena vielä toimii ilman virtalähdettä ja virtaa USB-portista ottavien laitteiden varalta virtalähde kuitenkin kuuluu pakettiin.

Fuj:tech USB 2.0 hub

Toinen ihmetystä herättänyt murhe on langattoman verkon heikko toimivuus. Signaalitaso on viiden metrin päässä tukiasemasta 1/3 maksimista ja yhteys on hidas sekä katkova. Jos tähän löytyisi vinkkejä, niin ilomielin otan niitä vastaan. Tukiasema on Zyxel Prestige 660HW-61 ja käytössä on 128-bittinen WEP salaus. Alunperin OS X:n versio oli 10.4.7 ja päivitin sen 10.4.8 versioon, mutta sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta.

2 thoughts on “iMac viimeinkin käytössä

 1. Timo

  Heikko wlan kuuluvuus on mäkkien yleinen ongelma, varsinkin työkoneena olevan alumiinikuorisen PowerBookin kuuluvuus aiheuttaa kyllä harmaita hiuksia.

  Omassa HTPC:ssä (mac mini core duo) pätkivään wlan yhteyteen löytyi apuja varsin oivallisista Applen keskustelupalstoista, ja vinkkinä ollut BT:n disablointi paransi yhteyttä huomattavasti.

 2. Mikko Levo

  Kirjauksen tekemisen jälkeen jatkoin netissä ongelman ratkaisun etsimistä ja löysin viittauksen käyttämäni tukiaseman ongelmiin Applen laitteiden kanssa vanhalla firmwarella. Päivitin sitten eilen Zyxelin ADSL-reitittimen firmwaren uudempaan versioon ja yhteysnopeus parantui huimasti ja yhteys ei enää pätki. Nopeus ei ole kyllä vieläkään minusta g-standardin mukaista, mutta nyt jo viittii surffailla netissä. Kunhan kone pääsee omalle paikalleen, niin sitten laitan kyllä taas piuhan kanssa nettiin.

  Signaalitasoa yritin korjata WLAN-kanavan vaihtamisella, kun se on joillakin auttanut – minulla ei. Jos on WLAN-kuuluudessa Maceilla ongelmia, niin myös ilmeisesti tuo minun (tai siis operaattorin) Zyxel on surullisen kuuluisa heikosta signaalitasostaan.

  Bluetoothin disablointia en valitettavasti pääse kokeilemaan, kun käytössä on langaton näppis ja hiiri…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 2