Hirvi- ja peurajahdista

Nuotiolla 7.11.2009

Syksyn hirvijahdit ovat Kettulan Erän osalta edenneet varsin mainiosti. Takana on neljä jahtia ja saaliina on 2 isoa ja 1 vasa, jäljellä enää 1 vasa. Valitettavan epätasaisesti ovat kaadot jakaantuneet osallistujien kesken, kun kaikki hirvet ovat yhden miehen kaatamia. Vielä on jahtikautta jäljellä reilut puolitoista kuukautta, joten eiköhän tuo viimeinenkin vasa saada kaadettua ihan helposti. Nyt pidetään peukkuja, että porukka ei liiaksi harvene suurimman osan saalista ollessa jo tallessa.

Vasan kaataneet luodit

Eilisessä jahdissa oli hauska kuunnella, kuinka perjantaina oli MTK:n ”herrajahdissa” ollut viisi koiraa ja 55 miestä. Päivän saaliina heillä vain yksi vasa. Meillä oli eilen kaksi koiraa ja noin 15 miestä ja saaliina yksi iso ja yksi vasa. Suhdeluku hieman erilainen 🙂 Yllä on muuten kuva eiliseen vasaan osuneista luodeista, lienee helppo arvata kumpi oli lapaosuma ja kumpi rankaosuma. Kaksi luotia siksi, että vasa ei merkannut ensimmäistä luotia mitenkään, joten ampuja halusi varmistaa kaadon toisella laukauksella.

Riston kaatama peura

Peurajahti ei ole vielä oikein päässyt kunnolla alkuun, kun hirvijahti ja lumettomuus ovat pidätelleet väkeä. Jonkun verran passissa on väki ollut, mutta saalismäärät eivät ole vielä kovin hurjia. Meidän perheen neljällä miehellä on yhteensä 7 lupaa käytössään seuran kaikkiaan 55 luvasta (1 lupa = yksi iso tai kaksi vasaa) ja vielä on käsittääkseni vapaita lupia jäljellä seuralla. Seitsemästä luvasta on käytetty vasta yhden ison verran (kuva yllä), joten tekemistä vielä riittää. Onneksi aikaakin on tammikuun loppuun saakka, mutta taitaa jokainen päivä olla tarpeen, jollei tahti tästä parane.

Jos muuten lukijoillani sattuu olemaan tiedossa kelvollinen ja kohtuuhintainen kaupan oleva hirvikivääri, niin laittakaan minulle vinkkiä. Tämä syksy on nyt menty lainakiväärillä, mutta olisihan se oma ase kuitenkin ihan paikallaan hankkia jossain vaiheessa. Vaikka ei sitä ole vielä laina-aseellakaan päässyt yhtään riistalaukausta ampumaan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + 5 =