Eurooppa 2012, 1. päivä

Perjantai 1.6.2012
Reitti: Espoo (FIN)-Tallinna (EST)-Riika (LV)-Kaunas (LT)
Ajomatka: 585 km + lautta


Näytä Eurooppa 2012, 1. päivä suuremmalla kartalla

Kovasti odotettu kesälomareissu kohti Keski-Eurooppa alkoi jo käytännössä torstai-iltana, kun Saku tuli meille viettämään lähtöä edeltävää yötä. Laivasatamassa piti olla jo 6:30 mennessä ja ajelu aamutuimaan Hyvinkäältä ei häntä houkuttanut. Perjantaiaamu valkeni poutaisena ja pyörien pakkaamisen jälkeen siirryimme reilun kymmenen kilometrin matkan Helsingin Länsisatamaan. Tallink Starin kyytiin oli tulossa meidän lisäksemme muutama muukin pyörä, joista yhden kuljettajana toimi Sakun vanha tuttu Hyvinkään seurakuntaelämästä. Matkajännitystä oli mukava purkaa jutustelemalla kokeneemman tutun motoristin kanssa. Laivaan päästyämme vuorossa oli aamupalabuffet, johon menikin melkein koko laivamatka. Pyrimme tankkaamaan sen verran ruokaa, että ei ihan heti tarvitsisi pysähtyä syömään. Tavoitteena oli kuitenkin taittaa heti ensimmäisenä päivänä mahdollisimman pitkä matka kohti Puolaa.

Laivasta pääsimme ulos noin kello 10 ja suuntasimme suoraan Via Balticalle. Virossa tankkasimme Sakun pyörän, mutta juuri muuta kontaktia emme maahan ottaneet tällä kertaa. Seuraava pysähdys oli Viron ja Latvian rajalla, jossa laitoimme lisää vaatetta päälle. Lämpötila oli vain +7 astetta ja vettä satoi vähän väliä, joten pelkällä kerrastolla takin alla ei pärjännyt. Latvian puolella tankkasimme pyörät ja ostimme pientä evästä. Seuraava pysähdyspaikka oli sitten Liettuan rajan jälkeen. Pysähdyimme lämmittelemään ja syömään, taisipa Saku samalla hoitaa yhden puhelinpalaverinkin. Pysähdyksen aikana varasimme netin kautta majoituksen Kaunasista, koska oli mukavampi edetä selkeä tavoite mielessään. Vettä satoi todella runsaasti, joten ilman tavoitetta olisi ruokapaikan yhteydessä ollut motelli saattanut tuntua liian houkuttelevalta. Tavoitteena oli kuitenkin ehtiä 11 päivän aikana tehdä pitkä reissu, joten Baltian läpiajoon ei ollut varattuna montaa päivää.

Saavuimme alkuillasta Kaunasiin ja löysimme navigaattorin avulla majapaikkamme Nemunas Tour Guest Housen helposti. Perillä odotti epämiellyttävä yllätys, kun selvisikin ettei varauksemme ollut tullut perille. Kiitos vaan Hotels.com… Onneksi talosta järjestyi meille pieni soppi majoittumista varten siitä huolimatta. Sateessa ja kylmässä ajaminen on aika rankkaa, joten unentuloa ei tarvinnut illalla pitkään odotella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 82 = 91