Euroopan ensimmäinen Kindle(?)

Amazon Kindle kirjamessuillaSain juuri eilen töihin toimitettuna Amazon Kindlen kansainvälisen version. Omasta mokastani johtuen jouduin asioimaan Amazonin asiakaspalvelun kanssa ja muun asioinnin ohella sain kuulla, että heidän mukaansa olisin saanut Euroopan ensimmäisen virallista jakelutietä tulleen Kindle-laitteen. Onko tuo nyt sitten totta tai tarua ei ole juurikaan merkityksellistä, koska kohtahan näitä on kuitenkin jokaisella. Laite itsessään on todella miellyttävä käyttää ja se koukuttaa käyttäjäksen hyvin Apple-tyylisellä olemuksellaan. Verrattuna aiemmin käytössä olleeseen Bookeen Cybook Gen3 -laitteeseen käytettävyys on ihan eri luokkaa.

Konvertoin käsin pari BTJ Kustannuksen kirjaa laitteeseen ja olin todella yllättynyt kuinka pienellä vaivalla laitteeseen sai omaa aineistoa kohtuullisen edustuskelpoisena. Kustannusprosessissa ei ihan hirveän suuria muutoksia tarvitse tehdä, jotta olisi mahdollista julkaista aineistoa myös e-kirjoina. Kiinnostuneet voivat käydä tutustumassa laitteeseen ja lukukokemukseen Helsingin kirjamessuilla BTJ:n osastolla 6d89. Suosittelen, mutta vain niille joilla on varaa hankkia itselleen samanlainen laite 🙂 On se vaan sen verran koukuttava…

Vielä kun Amazon saisi Suomessa jonkun operaattorin kanssa sopimuksen langattomien ominaisuuksien käyttämisestä, niin voittajaa on vaikea löytää. Jollei sellainen sitten ole Sonyn uusi langattomalla yhteydellä varustettu laite. Liikehdintää lukulaitemarkkinoilla ja muutenkin e-kirjojen ympärillä on nyt aika runsaasti, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka mm. Viestinnän keskusliiton hanke asian ympärillä pysyy markkinoiden vauhdissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

6 + 2 =