BMW huoltokurssilla

Tulihan vietettyä ikimuistoinen päivä BMW-huoltokurssilla Tattarisuolla lauantaina 13.8.2011. Moottoripyöräaktiivi Pekkavee oli kutsunut koolle huoltokoulutuksen, jossa perehdyttiin R-sarjan bemareiden (R850, R1100 ja R1150 sekä R1200C) omatoimiseen huoltamiseen. Vaikka olenkin monenlaisia huoltoja moottoripyöriin itsekin tehnyt, ml. yhden koneremontin, niin aina sitä vaan oppii kummasti lisää. Ja ennen kaikkea suureksi avuksi olivat vinkit erilaisten huoltotöiden oikeaoppisesta tekotavasta. Lisäksi monen huoltokohteen osalta sai myös vinkkejä turhien työvaiheiden välttämisestä. Aika usein sitä itse tehdessään huomaa, että tuli tietämättömyydessään purettua ihan tarpeettoman paljon pyörää yksinkertaista huoltohommaa varten.

Mukava bonus kurssilla oli se, että sain innostettua koulutuspaikan (Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen Tattarisuon moottorihalli) päällikön Leksan mukaan henkilökohtaiseen projektiini irrottaa katkennut pakopuolen pinnapultti. Hyvien ohjeiden saattelemana oli helppo tehdä hommia ja pulttikin saatiin irti kokonaisena. Samalla sitten vaihdoin pari muutakin pakopuolen pinnapulttia, neljäs olikin sitten niin tiukassa että katsoin viisaammaksi jättää sen vaihtamatta. Nyt on sitten pyörä taas täydessä kunnossa ja valmiina nielemään lisää kilometrejä. Leksalle isot kiitokset.

Kurssilla oli ohjelmaa myös tauoilla, kun Malmin lentokentällä oli meneillään ilmailunäytös (Sami Kontio Challenge), josta pääsimme nautiskelemaan. Aika hurjia temppuja kaverit tekivät koneillaan asuinalueiden vieressä. Naureskelimmekin sille, että tonnien painoisella lentokoneella saa leikkiä juuri niin hurjasti kuin huvittaa asuintalojen päällä ilman pelkoa sanktioista ja saa vielä esiintymispalkkionkin, mutta moottoripyörällä tyhjällä tiellä pienestäkin etupyörän nostamisesta tulee sakot liikenteen vaarantamisesta. Reilua, eikö totta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

1 + 4 =