Ajokausi 2010 avattu

Viime viikon tiistaina hain pyörän tallista kotiin ja avasin ajokauden 2010. Valitettavasti kelit eikä ajankäyttö eivät ole suosineet, mutta onneksi kuitenkin maanantaina 2. pääsiäispäivänä ehdin jo ensimmäisen iltalenkin heittää. Kausi tuli avattua kovin perinteikkäästi Bodomjärven kiertämisen merkeissä, ja näytti siellä muitakin innokkaita olevan liikenteessä. Mukavaa oli se, että ajokausien lisääntyessä huomaa talven vaikuttavan ajotaitoihin entistä vähemmän. Vuosi sitten kevään ensimmäinen ajelu oli täydellistä hapuilua, mutta tällä kertaa pyörän sarvissa oli kovin kotoisa olo. Toki kävin pyörän käsittelyä syrjäisellä parkkipaikalla kertaamassa, ettei liikenteessä tarvitse harjoitella hidasajoa ja väistöjä ekaa kertaa talven jälkeen.

Merkittävin uutuus tälle kaudelle on kuitenkin uuden reissukaverin saaminen, kun Rikulle hommattiin kunnolliset varusteet moottoripyöräilyä varten. Onhan miehelle jo kertynyt mittaa niin paljon, että jalat riittävät Bemarin jalkatapeille oikein mainiosti. Eilen sitten käytiin ensimmäisellä yhteisellä ajelulla totuttelemassa kyydissä istumiseen ja täytyy sanoa että kaikki sujui oikein mallikkaasti. Ajamiseenkin tuli ihan uudenlaista tarkkuutta lisää, kun tiedosti takapenkillä kuljettavansa arvokkainta mahdollista lastia mitä kuvitella saattaa.

Sen verran täytyy mainita, ettei talvikaan ihan hukkaan mennyt, kun sain ystäväni innostettua mp-korttia suorittamaan. Ehkä sieltäkin suunnalta on siis uutta ajoseuraa odotettavissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

9 + 1 =