Ajokaudesta 2011

Ajokausi 2011 tuli avattua jo 20.3. kosteissa ja kylmissä olosuhteissa. Ei sitä voinut hyvällä tahdollakaan mukavaksi kutsua, mutta ajohalut vaan vei voiton.Tällä viikolla tuli jo käytyä pyörällä töissäkin ja tänään piti vielä kiertää Bodomin ympäri auringonpaisteesta nauttien. Järven kierto on sen verran tuttua, että siellä on hyvä käydä karistamassa ruosteita ajotaidoista. Pari ensimmäistä ajopäivää nimittäin kyllä selvästi osoittivat ruosteen olemassa olosta.

Tälle kaudelle on tullut ajovarustepuolelle uutta ja pyöräänkin takalaukku. Vielä on asennettava automaattinen ketjurasvari ja eteen alalokari sekä rakenneltava takalokariin pieni jatke veden roiskumista estämään. Lisäksi kännykkään tuli ladattua Greatest Roads -sovellus ajoreittien tallettamiseen ja jakamiseen muiden käyttäjien kanssa. Toivottavasti sitä kautta löytyy jotain ajamattomia reittejä lähistöltä.

Kauden ”päätavoitteen” eli Norjaan suuntautuvan mp-matkan suunnittelu on hyvällä mallilla. Matkaan lähdetään 27.5. Naantalista Finnlinesin kyydissä. Sitten ajellaan nopeasti Ruotsin poikki Norjaan ja kierrellään Oslo-Bergen-Trondheim -kolmion sisällä erilaisissa paikoissa. Paluusuuntaan laiva lähtee Kapellskäristä 5.6. illalla. Yhteensä siis yhdeksän ajopäivää lauttamatkojen välissä ja päälle vielä siirtymiset satamaan ja satamasta. Kilometrejä reitiltä löytyy arviolta reilu 2000 kappaletta. Hiukan jo valmiiksi jännittää ensimmäinen ulkomaanmatka pyörällä, mutta toivottavasti tämä on niistä vasta ensimmäinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 3 =