Ainutlaatuinen viskinmaistelu

Kävimme yhdessä tuttavaperheen kanssa hiihtolomareissulla Sälenissä Ruotsissa ja matkustimme mennen tullen laivalla. Hiihtoreissusta lisää myöhemmin, koska tämä kirjoitus keskittyy paljon tärkeämpiin asioihin.

Paluumatkalla Silja Galaxyllä päätin nauttia yhden erityisen laadukkaan viskin ruoan jälkeen. Laajasta valikoimasta silmiini osui syntymävuotenani tislattu Isle of Jura 1976 viski, joka tunnetaan myös nimellä ‘Feith A’ Chaorainn’. Hintaa viskillä oli vähintäänkin riittävästi, mutta jos koko laivareissun juomiin menee noin 37 euroa (4 cl), niin halvalla menee silti.

Viski oli maultaan ja tuoksultaan jotain täysin erilaista aiempiin maistamiini viskeihin. Maku oli hyvin täyteläinen, muttei kuitenkaan tunkkainen. Tällaista kun viski olisi aina, niin saattaisi tulla useamminkin otettua se yksi lasillinen arkea juhlistamaan. Taitaa kuitenkin olla turhan toiveikasta tätä viskiä enää päästä uudestaan maistamaan, koska pulloja on markkinoille laskettu vain 500 kpl ja niiden “ohjehinta” on 500 puntaa. Kun vähätkin erät myydään keräilijöille, niin hinta nousee pian selvästi suuremmaksi. Saatavuus on alusta asti ollut aika rajattua, kun Silja Linekin on saanut hankittua juomaa vain 3 pulloa. Tässä kuitenkin loistava vinkki 40-vuotislahjakseni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 25 = 31